Treci la conținut Treci la subsol

Biserica noastră oferă o muzică foarte variată, diferită în fiecare seară de serviciu divin.

GRUPURI SI FORMATII MUZICALE

 Muzica încearcă să se adreseze fiecărei generaţii prezente, incluzând atât unele melodii clasice, cât şi altele noi, inspirate de Duhul Sfânt.


 Cele câteva grupuri muzicale ale bisericii conduc, alternativ, lauda şi închinarea acestor servicii divine.

LIDERII DEPARTAMENTULUI
DE MUZICĂ

Psalmul 119:54 “Orânduirile Tale sunt prilejul cântãrilor mele, în casa pribegiei mele.”
Din copilărie am simțit chemarea Domnului printre fii lui Core și mereu m-am întrebat cum aș putea fi mai folositor în creșterea împărăției Lui? După aproximativ 25 de ani de slujire, am constatat cã Dumnezeu așteaptă zilnic rod de la mine, indiferent ce pot face in ziua respectivă, de la a creiona un refren de cântare sau a participa la un serviciu divin la a cânta cu vocea sau la vre-un instrument. Făcând așa, riscul de a-ngropa talantul este tot mai mic, iar speranța de a primi cununa din mâna Marelui Stăpân în ziua răsplătirilor devine tot mai mare. Doamne ajută-mă să fiu printre cei ce vor fi chemați atunci drept o slugă bună și credincioasă.

ANDREI FEDUR - Director departament de Muzica

“Întotdeauna există mai multe nevoi decât lucrători doritori; acest lucru a fost adevărat în zilele lui Cristos și e încă valabil și în ziua de azi (Matei 9.37). Nu e niciodată o problemă de a găsi o nevoie într-o biserică locală”

Dorin Giurgiu - Dirijor Principal Cor Mixt

“De mic copil mi-a plăcut sa slujesc prin cântare folosind darul pe care Dumnezeu mi la dat. El mi-a făcut mult bine și as vrea ca prin slujirea mea sa ii aduc lauda, slava și mulțumire pentru tot ce a făcut pentru mine.  1 Petru 4:10: “Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.”

BIANCA ZDREMTAN - dirijor cor de fete

LIDERII DEPARTAMENTULUI
DE ÎNCHINARE

De fiecare data cand intru in biserica realizez faptul ca am o ALEGERE importantă de făcut: am de ales între a ma intalni cu Domnul în casa Lui, sau de a participa la un program artistic/religios care în cel mai bun caz mă va impresiona la nivelul minții. Dumnezeu mă așteaptă la biserica, gata sa îmi ofere tot ce are mai bun iar închinarea este cea care îmi pregateste sufletul pentru a fi încărcat de puterea care vine din prezenta lui Dumnezeu. Muzica este limba comuna a fiecarui muritor, iar modul în care o folosim în biserica, poate să ne apropie sau sa ne tina la distanta de prezenta lui Dumnezeu. Închinarea este a mea, dar nu este pentru mine, deci nu trebuie sa ma incante pe mine! Preocuparea mea trebuie să fie inima mea și calitatea jertfei mele! Cu tot ce sunt, trebuie sa vibrez pentru ca EL sa fie înălțat! “Lauda mea e pentru Împăratul”.....și împăratul nu sunt eu!!

DAN MUNCACIU - director departament de Închinare

Fiind unul dintre liderii departamentului de laudă și închinare din Biserica Betania, consider că închinarea este esențială pentru a experimenta în mod personal harul lui Dumnezeu și un mod de viață plăcut Lui. Eu consider închinarea prin muzică ca un act de a ne preda inimile lui Dumnezeu și de a recunoaște suveranitatea Lui asupra vieților noastre. În Ioan 4:24, Isus a spus: „Dumnezeu este Duh, și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr”. Prin urmare, în contextul cântării de laudă către Domnul nostru, mă străduiesc să conduc biserica într-o închinare care nu este doar ceva emoțional, ci mai degrabă este ceva care se bazează pe adevărul Cuvântului lui Dumnezeu, lucru care ne aduce într-o comuniune mai strânsă cu El. Sunt onorat să fiu chemat să conduc poporul lui Dumnezeu în închinare prin muzică.

DAVID BABAN - Director Asistent

Slujirea Domnului prin muzică a fost mereu bucuria vieții mele. Fac parte din departamentul de laudă și închinare de peste 20 de ani și nimic nu mi-a adus o mai mare satisfacție decât să slujesc în acest fel, alături de frații și surorile mele în Hristos. Cred că am fost creați pentru a-L lăuda și a ne închina lui Dumnezeu, iar aici, pe pământ, doar exersăm și ne pregătim pentru adevăratul recital care va avea lor în Cer. De asemenea, pentru că fiecare om își dorește să fie fericit - când Îl lăudăm pe Dumnezeu, am găsit deja ceea ce căutam. Psalmul 16:2 spune: „Eu zic Domnului: „Tu eşti Domnul meu, Tu eşti singura mea fericire”.

MARIUS LUCA - Lider de închinare

Misiunea principală a Corului de Tineri din Biserica Betania este Isaia 12:5 – „Cântați Domnului, căci a făcut lucruri strălucite: să fie cunoscute în tot pământul!” Corul nostru oferă tinerilor din biserică oportunitatea de a-L sluji pe Domnul și de a-și folosi vocile spre slava Sa și pentru încurajarea Trupului lui Hristos. Cântecele și imnurile sunt alese cu intenția de a promova atât cunoștințe teologice solide, cât și o mai bună înțelegere muzicală. Ne rugăm ca, pe măsură ce cresc, tinerii să învețe să slujească în cadrul bisericii, aducând laudă Domnului nostru, Isus Hristos.

ANDREEA OROS - dirijor cor tineri

Prin intermediul acestui departament ne dorim ca veșnicul Cuvânt al lui Dumnezeu să ajungă la cât mai mulți oameni cu scopul de a le schimba viața și veșnicia

FLORIN MODOG - Producție Înregistrări și Emisiuni

Unul dintre cele mai profunde lucruri pe care am ajuns să le înțeleg este faptul că „închinarea” nu este echivalentă cu „muzica”. Atât de des, cei doi termeni sunt folosiți interschimbabil, dar, de fapt, unul ar trebui să fie o reflectare a celuilalt. Muzica este o modalitate puternică de exprimare prin cuvânt și melodie, însă închinarea înseamnă mult mai mullt - înseamnă reverență și adorare față de Dumnezeu.

DARIU BLIG - Lider de închinare

Întotdeauna mi-am dorit să slujesc în moduri care să facă o diferență în Împărăția lui Dumnezeu. Nu există nicio îndoială cu privire la atitudinea lui Dumnezeu față de copii. Scriptura ne spune că toți copiii sunt un dar de la Dumnezeu. În timp ce Se afla pe pământ, Domnul Isus a făcut o prioritate din a-i primi pe copii în prezența Sa, pentru a le confirma valoarea. Anii copilăriei sunt anii cu cea mai mare oportunitate pentru Evanghelie. Într-o lume care încearcă să ne îndoctrineze copiii prin muzica seculară, încă de la o vârstă fragedă, noi alegem să facem contrariul: facem să răsune în orice încăpere cântece de laudă la adresa Domnului și Mântuitorului nostru.

Rebekah Stirbu - dirijor cor de copii

TE ASTEPTAM LA INCHINARE

  Vă invităm cu drag la Biserica Betania, la oricare dintre serviciile divine, pentru a vă alătura nouă în lauda şi închinarea în faţa Creatorului nostru.
ADRESA BISERICII:
Bethany Romanian Church7301 N Caldwell Ave, Niles, IL 60714
ADRESA BISERICII
Bethany Romanian Church7301 N Caldwell Ave, Niles, IL 60714

Copyright © Biserica Betania Chicago. All Rights Reserved 2024.