Treci la conținut Treci la subsol

DEPARTAMENTELE DE SLUJIRE ALE BISERICII

       Potrivit Bibliei, fiecărui creștin i-a fost dat cel puțin un dar spiritual pe care să îl folosească în slujba Trupului lui Cristos. „Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.

       Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Cristos, ale căruia sunt slava și puterea în vecii vecilor! Amin.” (1 Petru 4.10-11, compară cu Efeseni 4.11-16)

       Așadar, un pas important pentru determinarea felului în care putem sluji cel mai bine în biserică este să descoperim care sunt darurile nostre spirituale. Bineînțeles, nu trebuie să știm care e darul nostru înainte de a începe să ne implicăm în biserică. În realitate, adesea ne descoperim darurile în procesul slujirii. Darurile spirituale sunt enumerate în Romani 12.6-8 și 1 Corinteni 12.4-11, 28.  

LIMBA ROMANA SI PUBLICATII

          Librăria Bisericii Betania a fost înfiinţată în anul 2005, deşi ea a fost un proiect mai vechi al bisericii. Prin această librărie, dorim să oferim membrilor şi vizitatorilor o gamă variată de cărţi, Biblii, DVD-uri, CD-uri, baticuri şi alte materiale creştine – atât în limba română, cât şi în engleză. De asemenea, la librărie puteţi comanda predicile sau programele bisericii noastre înregistrate pe CD sau DVD. Librăria este de obicei deschisă înainte şi după serviciile divine.

Tabita Măgduț (773) 715-1426 – md_tabby@yahoo.com

TEHNIC

            Echipa audio-video este formată din câţiva tineri voluntari, membri ai bisericii, care dăruiesc din timpul şi priceperea lor Domnului şi lucrării Lui. Ei înregistrează fiecare seviciu divin de joia, vinerea, duminica dimineaţa şi duminica seara (audio-video), oferindu-l apoi celor interesaţi. Departamentul păstrează o bază de date a tuturor serviciilor divine înregistrate, astfel încât cei interesaţi pot comanda ulterior oricare dintre programele bisericii Betania, în cele 2 formate posibile: CD sau DVD. Comenzile pot fi făcute la librăria bisericii.

Daniel Margine (773)290-3750 – danstelianus@yahoo.com – Lider

Ovidiu Bradu (847)702-4417 – Lider asistent

 Radu Trufin (312)987-4772  -Multiplicări DVD

Anca Hrișcă (773) 808-9350  – Traducere

Consuela Sighete 

asistent traducere

USIERI

          Departamentul de ordine al Bisericii Betania s-a dezvoltat odată cu mărirea numărului de participanţi la serviciile divine. Cei aproximativ 30 de oameni de ordine au fost aleşi dintre membrii bisericii şi sunt persoane care, prin atitudinea, vestimentaţia şi, de ce nu, viaţa lor, reprezintă biserica în faţa tuturor vizitatorilor, încă de la primul lor pas în clădire.

Astfel, ţinuta lor este mereu corespunzătoare, decentă, faţa le este întotdeauna plină de bucurie şi zâmbet, iar mâna le este întinsă cu căldură înspre toţi cei care intră în clădire, urându-le un respectos ,,Bun venit la Casa Domnului!” Ei sunt primii oameni cu care un vizitator intră în contact şi primii de la care oricine poate primi informaţii sau lămuriri cu privire la diferite probleme, precum conduita şi regulile locale, programul serviciilor, orientarea în clădire etc.

Prin prezenţa lor în diferite locuri strategice din clădire, oamenii de ordine au slujba de a primi cu dragoste şi căldură pe participanţi, de a-i ghida, însă, mai mult decât atât, ei oferă un model de comportament şi chiar de vestimentaţie tuturor celor care se închină la Biserica Betania.

Dorel Purcel – (773) 491-1590 – Lider

Johnny Ivan – (773) 294-9809 – Asistent

ORGANIZARE EVENIMENTE

            Echipa de organizare evenimente este formată din câţiva membri ai bisericii, care ofera din timpul şi priceperea lor pentru aceasta lucrare.

Melania Lozneanu – organizare 

Rodica Bujdei – oraganizare 

Laura Tibu – organizare 

JANITORS

          Departamentul de cleaning al Bisericii Betania s-a dezvoltat odată cu mărirea suprafetei bisericii, curatenia cat si serviciile sanitare sunt asigurate de cei doi janitorii care dăruiesc din timpul şi priceperea lor Domnului şi lucrării Lui.

Cornelia Ivan – janitor biserica

Ioana Deac – janitor centru crestin

MICROBUZ

            La fiecare serviciu divin Biserica Betania asigură transportul fraţilor în vârstă, cu microbuzul bisericii, de acasă la biserică şi înapoi.

Cornel Ţâna – (773) 908-4847  – Responsabil voluntari

Directions & contacts

Bethany Romanian Church7301 N Caldwell Ave, Chicago, IL 60714

    ADRESA BISERICII:
    Bethany Romanian Church7301 N Caldwell Ave, Niles, IL 60714
    ADRESA BISERICII
    Bethany Romanian Church7301 N Caldwell Ave, Niles, IL 60714

    Copyright © Biserica Betania Chicago. All Rights Reserved 2024.